Kategóriák

Ragasztószalag - Csomagolóanyag

Ragasztószalag - Csomagolóanyag

Ragasztószalag - Ragasztó szalag - Csomagolóanyag

A ragasztószalag a csomagolástechnika egyik fontos területét képviseli. A ragasztószalag elsősorban dobozok lezárására használatos de alkalmas a csomagolóanyagok rögzítésére is.

A ragasztószalag alapanyaga

A hordozó alap általában polipropilén (PP) vagy PVC. A PP ragasztószalagok előnye a PVC ragasztószalagokkal szemben, hogy alacsonyabb ár mellett is tökéletes csomagolás végezhető el vele. A polipropilén ragasztószalagok hátránya, hogy mechanikai sérülés hatására tovább szakad. Az általánosan használt ragasztószalagok többnyire PP alaphordozóval készül, mivel az ár - érték aránya kiváló. A PVC hordozófólia egyik előnye, hogy a nehezebb kartonokat is lezárhatunk vele. A PVC ragasztószalag másik előnye, hogy mechanikai sérülés hatására a ragasztószalag nem szakad tovább, hátránya a magasabb ár és a felület jobb tapadása miatt jelentkező nehezebb felhordás.

A ragasztóanyag

A megfelelő ragasztószalag kiválasztásához, fontos a ragasztóanyag meghatározása. Az oldószeres ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalag kifejezetten alkalmas hűtőházi használatra és magas hőmérsékleten is jól használható. A többi ragasztóhoz képest ára jelentősen magasabb. Erős kezdeti tapadásának köszönhetően szinte minden felületen tökéletesen használható. Általában polipropilén hordozórétegen kapható. Az akril vagy akrilát ragasztóréteggel készült ragasztószalag általában csak polipropilén hordozóréteggel kapható. Szobahőmérsékleten és alacsonyabb vagy magasabb hőmérsékleten is jók a tapadási tulajdonságai. A felülettől függően 2-4 óra szűkséges a végső kötés eléréséhez. Ár - érték aránya a legjobb. A hot-melt ragasztóréteggel rendelkező ragasztószalag tapadási tulajdonsága szobahőmérsékleten nagyon jó, a felülettől függően akár 1-2 óra is elegendő a végső kötés eléréséhez, azonban 10°C alatt kevésbé tapad. Legnagyobb hátránya, hogy a ragasztási felületen a ragasztóanyag ott marad, ezért nem célszerű olyan helyre ragasztani, ahonnan később szeretnénk nyomtalanul eltávolítani. A kaucsuk ragasztóréteggel gyártott ragasztószalag általában a PVC alapanyagú ragasztószalagoknál figyelhető meg. Előnye, hogy szinte minden felületen jól és gyorsan tapad, ára viszont sokkal magasabb a többi típushoz viszonyítva.

 
Megjelenítés: lista / táblázat
Listázás:
Rendezés:
-18%
Átlátszó széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 60 m
Átlátszó széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 60 m A ragasztószalag gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas. A ragasztószalag hordozó alapanyaga polipropilén. A ragasztószalag csendes lefutású, kifejezetten alkalmas akár hűtőházi felhasználásra is. ..
219 179
Nettó ár: 141 Ft
3 véleményen alapján.
Cellux ragasztó átlátszó keskeny ragasztószalag 12 mm x 10 m - Tixo ragasztó
Átlátszó cellux öntapadó ragasztószalag 12 mm x 10 m Általános cellux ragasztószalag mindennapos használatra, irodai és csomagolási célra. A ragasztószalag hordozó alapanyaga cellulóz-acetát. A ragasztószalag csendes lefutású. Az erős kezdeti tapadásána..
16 Ft
Nettó ár: 13 Ft
1 véleményen alapján.
Cellux ragasztó átlátszó keskeny ragasztószalag 19 mm x 33 m - Tixo ragasztó
Átlátszó cellux öntapadó ragasztószalag 19 mm x 33 m Általános cellux ragasztószalag mindennapos használatra, irodai és csomagolási célra. A ragasztószalag hordozó alapanyaga cellulóz-acetát. A ragasztószalag csendes lefutású. Az erős kezdeti tapadásána..
49 Ft
Nettó ár: 39 Ft
1 véleményen alapján.
-18%
Havanna barna széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 60 m
Havanna barna széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 60 m A ragasztószalag gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas. A ragasztószalag hordozó alapanyaga polipropilén. A ragasztószalag csendes lefutású, kifejezetten alkalmas akár hűtőházi felhasználásra..
219 179
Nettó ár: 141 Ft
2 véleményen alapján.
Tesa átlátszó széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 50 m
Tesa átlátszó széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 50 m A ragasztószalag gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas. A ragasztószalag hordozóanyaga polipropilén, a ragasztóréteg akril. Az erős kezdeti tapadásának köszönhetően szinte minden felületen jó..
289 Ft
Nettó ár: 228 Ft
1 véleményen alapján.
Tesa barna széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 50 m
Tesa barna széles öntapadó ragasztószalag 48 mm x 50 m A ragasztószalag gépi illetve kézi ragasztásra is alkalmas. A ragasztószalag hordozó alapanyaga polipropilén, a ragasztó réteg akril. A ragasztószalag csendes lefutású. Az erős kezdeti tapadásának k..
289 Ft
Nettó ár: 228 Ft
1 véleményen alapján.

Flickr  Facebook  Twitter  Blogger  Google +  Linkedin  Pinterest  Tumblr  Youtube​  Stumbleupon  Exchangle

 

Carioca - Artline - Rotring - Maped - Faber Castell - Lyra - Aurora - Eagle - Citizen - Truly - Kores - Ico - Pritt - Staedtler - Savoy - Adel - Pentack - Educa - Aero - Creative Jungle - Sharp - Koh-I-Noor - Herlitz - Technokol - Tikky - Corvina - Factis - Post-it - Pelikan - Crayola - Bic - Sencor - Fornax - Esselte - Nebuló - Blu Tack - Tesa - Rayfilm

tűzőgép ceruza csomagzáró gép binder csipesz iratcsipesz színes ceruza készlet töltőceruza golyóstoll grafit ceruza cd tartó irodai lyukasztó hosszúkaros tűzőgép hegyező sniccer kerámia toll ragasztó stift kapocskiszedő kenőfejes ragasztó olló öntapadó jegyzettömb dvd tartó töltőtoll sniccer penge tűzőkapocs gemkapocs mechanikus ceruza pénzkazetta aprópénztartó irodai kellékek pénztárkassza iskolaszerek grafitceruza fémhálós irodaszerek spirálfüzet papír írószer irodaszer rendelés dvd tartó mappa körző készlet telefonregiszter műszaki körző fém golyóstoll alkoholos filc ceruza hegyező körző szövegkiemelő színező készlet irodaszer gyurma vízfesték zsírkréta tempera készlet ragasztószalag zsebszámológép asztali számológép rotring hegy számológép nagy számológép 

World Trade System Budapest irodaszer, írószer, iskolaszer és számológép webáruház és nagykereskedés © 2017